Dünyaca ünlü topluluk oluşturma ve anlık iletişim platformu Discord hakkında bir başka kan donduran tartışma ortaya atıldı. Bir Reddit kullanıcısı, uzun süredir siber hatalardan uzak duramayan şirketin Türkiye için bir ofis daha açtığını ancak hukuka aykırı her hareketin bu ofiste yapıldığını söyledi. Bugün bu çok bilinen ama bir o kadar da gizemli platform hakkında öne sürülen argümanları ve Reddit’te dolaşan geçersiz şirket telaffuzunu inceleyeceğiz.
Kurulduğu 2015 yılından bu yana bir oyun sunucusu platformundan dünyaca ünlü bir iletişim ağına dönüşen Discord, son birkaç yıldır büyük siber böcekleri ve komplo teorileriyle biliniyor.
Öyle ki ilk bakışta oldukça samimi ve kullanımı kolay sunucu topluluklarıyla karşılaşacağınız Discord’da Pentagon için savaş planları bir Minecraft sunucusu üzerinden paylaşıldı.
Discord’un ülkemizdeki illegal kullanımları göz ardı edilemez. Uzun süredir birden çok sunucuda kredi kartı hırsızlığı, kişisel bilgi paylaşımı gibi işlemler platform üzerinde hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyordu.
Şirket ise bu tehlikeli kullanıcıları sadece hesap kapatma ile cezalandırarak yasa dışı eylemlere göz yumuyor.
Küçük şirin logosuyla ilk etapta samimi olarak görülen Discord’u bu noktada sorgulamaya başlıyoruz. Nitekim 7 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan bu platform, ücretsiz ve reklamsız olmasına rağmen nasıl para kazandı?
Bu soruyu ilk soranlardan biri olan ünlü Youtuber Moon, “Dünyanın En Kötü Şirketi” olarak nitelendirdiği Discord’un devlet istihbaratıyla veri çaldığını savundu.
Discord ile ilgili bu tüyler ürpertici iddiaları destekleyen son söylenti ise bizleri çok yakından ilgilendiriyor. Reddit’in ünlü kullanıcısı “naivelayou”, Discord’un Türkiye’de oldukça berbat işlere bulaştığını iddia ediyor.
Dev sızıntı tartışmasıyla ilgili olarak Reddit kullanıcısı, Discord’a her bağlandığında Türkiye’deki yeni ofisinde bir veri analistinin ilginç giriş bilgilerini ve işini anlatıyor.
Bildirilenlere göre bilgi analistimiz bir gün ofisteyken artık Discord sunucularındaki tüm kullanıcıların her türlü özel bilgilerine erişebildiğini fark ediyor.
Hikayenin sahibi, olayların devamında şirketin fiilen istihbarat için çalıştığını ve hatta Türkiye Discord’u tehdit ettiğinde platformun çalıştığı şirket aracılığıyla devletle veri paylaştığını söylüyor.
Olayın devamında Discord üzerinden verileri ele geçirilen kullanıcılar, anlaşmaların arkasındaki kirli siyaset ve en değerlisi ise şirket bünyesinde olduğu iddia edilen bir suç çetesi gün yüzüne çıkıyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…