Yaşam

Mazhar Alanson: Kimse Özkan’ın yerini tutamaz

Mazhar Alanson, temmuz ayında vefat eden grup üyesi Özkan Uğur için “En büyük şansımız üç doğru adamın birbirini bulması. Şimdi bize MFÖ olarak ne yapacağımızı soruyorlar. Ancak Özkan’ın yerini kimse dolduramaz.” konulamaz. Özkan hem söz yazarı hem de şarkıcı, aynı zamanda sanatçı ve dublajdı. Bu yüzden kimse onun yerini tutamaz” dedi.

Muhit dergisine konuşan Alanson, Özkan Uğur hakkında şunları söyledi:

“Özkan’la yaklaşık elli beş yıllık bir dostluğum vardı. Detayları Fuat daha iyi bilir. Konservatuvardaydım, çıktım. Caddebostan’da prova yapıyorlar. Fransa’da yaşayan bir arkadaşımız var: Sadık Kuyaş. Geldiler. önce ticaret işinde.Sonra o coğrafyada rahmetli Özkan’ımızı bulmuşlar.Prova yerine geldim ama bas çalan bir arkadaşım var.Özkan’ın yetenekli olduğunu ısrarla söylediler.Şan Sinemasında bile birlikte oynamışlar. o zaman türkiye’de ilk kez bir gariplik oldu.sonra diğer basçı arkadaşımız özkan’daki yeteneği görüp gitti.bizim en büyük şansımız üç gerçek adam birbirini bulmuştu.çünkü genelde birden fazla buluyorlar ama sonra ayrılırlar, yani ikimiz de birbirimiz için gerçek erkeklerdik.”

‘BELLEĞİMİZ KİTAP OLDU’

Anılarımız kitap olur. Yılların birikimi var. Hangisini söylemeliyim? Biz manevi kardeştik. Allah mekanını cennet eylesin, Allah rahmet eylesin. Onun kalbimizdeki yeri her zaman çok büyük.

‘ANMA KONSERİ YAPACAĞIZ’

Şimdi bize ne yapacağımızı soruyorlar. Ama Özkan’ın yerini kimse dolduramaz, başka hiçbir şey Özkan’ın yerini tutamaz. Özkan hem kelâmcı hem de müzisyendi, aynı zamanda sanatçı ve dublajlıydı. Bu nedenle kimse onun yerini tutamaz. Umarım onun için bir anma konseri düşünüyoruz ama şu anda yastayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu